Het ruijtenhuis - glas in lood

Diensten

Ambacht en vakmanschap zijn ons uitgangspunt. Met onze ervaring en kennis kunnen we onze klanten de beste kwaliteit bieden. Bij Het Ruijtenhuis kun je rekenen op een mooi afgewerkt product.

We denken graag mee over een ontwerp van glas in lood, het geschikte glas voor reparaties en restauraties of isolatie waarbij glas in lood behouden wordt. We leveren maatwerk voor grote en kleine opdrachten.

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met glas in lood!

Onze Diensten

Het ruijtenhuis - glas in lood
Restauratie van glas in lood

Als het lood verouderd is en gaat scheuren kan het glas gaan breken. Het raam wordt zwakker en is toe aan restauratie. Dat betekent dat we al het oude lood verwijderen en het beschadigde glas herstellen. Na grondige reiniging zetten we alles weer in nieuw lood. Ons vakmanschap zorgt ervoor dat het nieuwe paneel net zoals het origineel is.

Het ruijtenhuis - glas in lood
Nieuw glas in lood

We vinden het een uitdaging om een nieuw glas in lood raam te ontwerpen. Of dat nou een heel nieuw idee is of een bestaand glas in lood patroon terugbrengen in een woning. We adviseren hierin maar geven ook ruimte voor eigen ideeën. We overleggen regelmatig om tot een goed eindresultaat te komen.

Het ruijtenhuis - glas in lood
Glas in lood in isolatieglas

Wanneer een huis geïsoleerd wordt is het logisch dat de glas in lood ramen hierin meegenomen worden. Het glas in lood wordt dan helemaal gerestaureerd waarbij gelijk de maat wordt aangepast zodat het met dubbel glas in het kozijn past. Dit doen we altijd op een manier waarbij het glas in lood patroon zoveel mogelijk behouden wordt.

Het ruijtenhuis - glas in lood
Reparaties

Als er een ruitjes kapot zijn en gerepareerd kunnen worden komen we langs. We kunnen dit ter plaatse uitvoeren. Wanneer lood ernstig beschadigd is, is er soms meer nodig en kunnen we adviseren wat de beste oplossing is. Soms kunnen we dit op een foto zien en beoordelen maar het kan ook zijn dat we toch willen komen kijken. Van te voren laten we de kosten van de reparatie weten.